kamremsbyte

 

Kamremsbyte pris från 4900 kr. Här kan du få ett pris för just din bil inom två timmar under kontorstid.

BYTA KAMREM

En kamrem är en mycket viktig del av motorns funktion. Den ser till att samordna motorns olika delar genom att synkronisera olika axlar i motorn.

Som exempel ser den till att kamaxeln öppnar upp ventilerna vid rätt tillfälle sett till hur vevaxelns position är.

Kamremmen håller inte för alltid utan är en slitagedel som måste bytas med jämna intervall eller antal år. Bilens fabrikat och modell är det som avgör när du skall byta kamrem.

Ha som utgångspunkt att alltid följa biltillverkarens råd vid kamremsbyte. Om kamremmen går av kan den orsaka stor skada för motorn och väldigt kostsamt för dig som ägare av fordonet.

 

KAMREMSBYTE PRIS

Vi startar på 4900 kr inklusive allt medans dom stora firmorna tar 10 000-15 000 kr

Fyll i och få ett svar vad just din kostnad är för att byta kamrem . Alltid svar inom två timmar under kontorstid.

 

HUR BYTA KAMREM?

Att byta kamrem skiljer sig åt från olika bilmodeller. Det är olika komplicerat beroende på motor och modell. Vi arbetar med rätt kompetens och har dom specialverktyg som krävs.

En väldigt viktig faktor är att kamremmen måste vara korrekt spänd, vilket även det kan skilja sig åt mellan olika bilmodeller.

 

VAD INGÅR VID KAMREMSBYTE ?

Det är en del andra delar som sitter tillsammans med kamremmen, exempelvis löphjul och spännhjul, även dessa byter vi ut då dessa har haft lika lång gångtid som kamremmen.

Ibland används även kamremmen till att driva vattenpumpen och om så är fallet byter vi även vattenpumpen vid kamremsbytet.

Fullservice verkstad

NÖJD KUND GARANTI

Ring oss